Meseíró és mesemondó verseny

 

A Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola Anyanyelvi és Irodalmi Tanszéke,
valamint az V. Debreceni Könyvszemle főszervezője, a Debreceni Nyelviskola Kft.

MEGYEI MESEÍRÓ ÉS MESEMONDÓ VERSENYT HIRDET
ÁLTALÁNOS ISKOLÁSOK RÉSZÉRE.

Az indulók két kategóriában mérhetik össze a tudásukat és rátermettségüket:

A szövegek bármelyik mesetípusba tartozhatnak, tehát állatmeséket éppolyan szívesen várunk, mint varázsmeséket vagy tündérmeséket, a mókásabb kedvűek pedig akár tréfás mesékkel is pályázhatnak.

A debreceni elődöntőbe 40 pályázó kerül be, akik közül a legjobbak a nagydöntőben mérik össze tudásukat. A rangos személyekből álló zsűri nemcsak a témaválasztást és a meseszövést fogja értékelni, hanem azt is, hogy a mese gyermekszerzője mennyire érdekesen és élvezetesen tudja előadni az általa kitalált történetet.

A pályázatok beküldési határideje 2008. november 17. (hétfő), az elődöntőt 2008. december 4-én (csütörtökön), a nagydöntőt pedig 2008. december 6-án (szombaton) tartjuk. A rendezvény helyszíne a debreceni Kölcsey Központ (Debrecen, Hunyadi u. 1-3.) különterme, illetve nagyszínpada lesz.

FIGYELEM! Minden iskola korosztályonként csak 1-1 versenyzővel jelentkezhet a kiírásra. A meséket elsősorban a mese@kfrtkf.hu e-mail címre várjuk, ám amennyiben az elektronikus úton való elküldés nem lehetséges, az alábbi postacím is rendelkezésre áll:

Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola
Anyanyelvi és Irodalmi Tanszék
Debrecen
Péterfia út 1-7.
4026

Kérjük, hogy a pályázatban tüntessék fel a versenyző diák nevét és osztályát, a felkészítő tanár nevét és elérhetőségét, valamint az iskola nevét és értesítési címét is!

Az elődöntőben és a nagydöntőben részt vevő gyerekek oklevelet kapnak, míg a dobogós helyen végzők értékes nyereményekben részesülnek, ráadásként pedig a zsűri által is meghallgatott 40 legjobb mesét könyv formájában is megjelentetjük!

Mindenkinek jó felkészülést, és sikeres versenyzést kívánunk!

További információkért hívják a 06 (52) 357-358-es telefonszámot, vagy írjanak nekünk az info@konyvszemle.hu e-mail címre!

 

- Felkérés

- Támogató nyilatkozat